Često postavljana pitanja

Što je pregled nekretnine?


Pregled nekretnine je objektivni vizualni pregled fizičke strukture i sustava kuće, od krova do temelja.
Što uključuje pregled?


Više o tome možete saznati pod USLUGE
Zašto trebam pregled nekretnine?


Kupnja nekretnine mogla bi biti najveća pojedinačna investicija koju ćete ikada uložiti. Da biste umanjili neugodna iznenađenja i neočekivane poteškoće, morat ćete naučiti što više o novoizgrađenoj ili postojećoj nekretnini prije nego što je kupite. Inspekcija može utvrditi potrebu za velikim popravcima ili propustima građevinara, kao i potrebu za održavanjem da bi se održao u dobrom stanju. Nakon pregleda saznat ćete više o nekretnini, što će vam omogućiti donošenje odluka s povjerenjem. Ako ste već vlasnik nekretnine, inspekcija može utvrditi probleme u izradi i predložiti preventivne mjere koje bi vam mogle pomoći da izbjegnete skupe buduće popravke. Ako planirate prodati svoju nekretninu, inspekcija vam može pružiti priliku za popravke koji će nekretninu dovesti u bolje prodajno stanje.
Kolika je cjena pregleda?


Naknada za inspekciju tipične obiteljske kuće geografski se razlikuje, kao i troškovi stanovanja. Slično tome, unutar određenog područja naknada za inspekciju može se razlikovati ovisno o brojnim čimbenicima kao što su veličina kuće, njezina starost i moguće neobavezne usluge. Ne dozvolite da vam trošak bude faktor u odlučivanju hoćete li imati inspekciju u kući ili u odabiru vašeg kućnog inspektora. Osjećaj sigurnosti i znanja stečena inspekcijom vrijedan je troškova, a inspekcija s najnižim cijenama nije nužno jeftina. Kao upute koristite kvalifikacije inspektora, uključujući iskustvo, obuku, sukladnost s državnim propisima. Okvirne cijene možete saznati u našem CJENIKU!
Zašto to ne mogu učiniti sam?


Čak i najiskusnijem vlasniku kuće nedostaje znanje i stručnost profesionalnog kućnog inspektora. Inspektor je upoznat sa elementima izgradnje kuće, pravilnom ugradnjom, održavanjem i zaštitom kuće. On zna kako sustavi i komponente doma funkcioniraju zajedno, kao i zašto ne funkcioniraju. Povrh svega, većini kupaca je teško ostati potpuno objektivan i ne emotivan prema kući koju stvarno žele, a to može utjecati na njihovu prosudbu. Za točne informacije najbolje je pribaviti nepristrano, treće mišljenje stručnjaka na području kućne inspekcije.
Može li nekretnina pasti na inspekcijskom pregledu?


Ne. Profesionalna inspekcija je ispitivanje trenutnog stanja kuće. To nije procjena koja određuje tržišnu vrijednost. Nije građevinska inspekcija koja provjerava sukladnost s lokalnim propisima. Kućni inspektor će opisati njezino fizičko stanje i navesti za koje će komponente i sustave trebati veći popravak ili zamjena.